ALBLASSERDAM – Voor het eerst in de geschiedenis van Landvast in Alblasserdam is op vrijdag 19 augustus een burgerlijk en kerkelijk huwelijk gesloten in het cultureel centrum. In bioscoopzaal 2 beloofden de Alblasserdammers Mark Verboom en Marjolein  van der Poel elkaar eeuwige trouw. Dominee Hans van Walsum van de Ontmoetingskerk sprak na het burgerlijk huwelijk, tijdens het kerkelijk huwelijk de zegen over het echtpaar uit. Niet veel later grapte Van Walsum op Twitter: “De huwelijksdienst in de bioscoop was een leuke ervaring. Volgens mij heb ik nog nooit zo beeldend gepreekt ; -)”

De huwelijksvoltrekking in het centrum is uniek, weet Bas Lagendijk van Landvast: “We zijn een officiële trouwlocatie, maar nog nooit eerder werd er een burgerlijk èn kerkelijk huwelijk hier voltrokken.”

Mark en Marjolein gaven na afloop aan ontzettend blij te zijn met hun keuze. “Het gemeentehuis vonden we niet mooi. Toen we hoorden dat we ook in Landvast terecht konden was de keuze snel gemaakt, want het is hier veel mooier. Het was vreemd, maar wel echt heel leuk. Ook voor de Ontmoetingskerk was dit de eerste keer dat de voltrekking buiten de kerk plaatsvond,” aldus Marjolein. Mark vult aan: “Het was heel apart. Daar hou ik wel van.”

Eerder in de geschiedenis werd het centrum gebruikt voor twee huwelijksaanzoeken tijdens bioscoopvoorstellingen en voor een burgerlijk huwelijk dat werd geleid door trouwambtenaar en cabaretier Jelle Kuiper.