ALBLASSERDAM – “Is het je ook al opgevallen dat het de laatste tijd onrustig is in Alblasserdam? Er wordt gefluisterd en zorgelijk gekeken, zeker als je de naam van de Alblasserdamse molen ‘De Blokker’ noemt. En als je vraagt wat er werkelijk aan de hand is krijg je stuurse blikken of loopt men snel de andere kant op. Zelfs binnen het Alblasserdamse gezelligheidskoor De Klinkers en popkoor Vivid heerst een andere stemming. Werd er vroeger vaak uitbundig en vrolijk gezongen,tegenwoordig lijkt het wel of er geen vrolijke noot meer uit de kelen van de ruim 80 koorleden komt. Dit kan zo niet langer, vinden ze. Tijd om tot actie over te gaan.”

Wat de koorleden van plan zijn is tot nu toe een goed bewaard geheim. Toch zijn er geruchten dat er op dinsdag 6 en woensdag 7 september ‘s avonds om 20.15 uur iets gaat gebeuren rond de molen. Ben je benieuwd wat Vivid en De Klinkers in hun schild voeren? Kom dan naar molen De Blokker aan het eind van de Molenkade. Gratis entree.

De voorstelling vindt plaats in het kader van provinciaal thema jaar ’Leve de molens’.