KINDERDIJK – In de finale van het Zilveren Molentoernooi bleek voetbalvereniging De Zwerver op Sportpark De Schans met een 2-0 overwinning te sterk voor VV Alblasserdam. Hiermee werden de Kinderdijkers voor de tiende keer eindwinnaar van het toernooi. Nieuw-Lekkerland won het boeiende duel om de derde/vierde plek tegen De Alblas met 4-2. Eerder deze week hadden de halve finales al plaatsgevonden. De Zwerver won met 0-1 bij Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam met 4-5 bij De Alblas. De finale tussen De Zwerver en Alblasserdam blonk vooral in de eerste helft uit in het aftasten van elkaar. Binnenkort staan de twee ploegen namelijk opnieuw tegenover elkaar voor de beker en bovendien zullen ze tweemaal samen in de competitie om de punten moeten sparren.

In de zesde minuut zorgden de Kinderdijkers voor het eerste echte gevaar. Wesley Kassels kreeg aan de zijkant via een Alblasserdams been de bal, maar zag dat doelman Martijn Baan op zijn inzet redding bracht. Na een kwartier spelen wist Johan de Vries voor de Damdorpers te scoren, ware het niet dat scheidsrechter De Boer al voor een obstructie had gefloten, waardoor dit feest niet doorging. Optisch gezien was Alblasserdam wel de betere van de twee, maar dit werd in kansen noch in doelpunten uitgedrukt.

In het tweede bedrijf leek de ploeg van Bert Buizert de score te gaan openen. In de vijftigste minuut kon Richard van de Berg vrij inkoppen, maar sluitpost Gert Haksteeg bracht redding. In de rebound had John van Krimpen moeten scoren. Zijn vizier stond niet scherp en zijn inzet verdween over de lat. Na een uur spelen voerden de mannen van Ron Tempelaar een prachtige aanval uit welke werd afgerond door Stuart Cruden: 1-0. Doordat Alblasserdam vervolgens veel ruimte weggaf leek De Zwerver los. Kassels, Alex Barnhoorn en Gwaeron Stout vonden echter telkens de goedkeepende invaller Siggy Schutte op hun weg.

Alblasserdam creëerde vijf minuten voor tijd nog wel een enorme kans om er een strafschoppenserie uit te slepen. Van de Berg zag zijn schot geblokt worden door zowel de doelman als een verdediger. In blessuretijd besliste Norman van Wageningen de wedstrijd door de 2-0 binnen te schieten.

Verdiende eretreffers
De Alblas en Nieuw-Lekkerland zorgden in het duel om de derde en vierde plaats voor een boeiend schouwspel. Het in de derdeklasse acterende De Alblas bood de hoofdklasser goed partij. Met een vrije trap van Wesley Neeskens die op de onderkant van de lat uiteen spatte en Mike Jongeneel die tweemaal alleen voor de keeper verscheen deed de Toombrigade in de eerste helft weinig voor Nieuw-Lekkerland onder. De ploeg van trainer Johan van Bijsterveld sprong wel effectief om met de kansen. Julio Alberto Antonio maakte de 0-1 en Jay Luciano zorgde voor de 0-2 ruststand.

Na de thee gooide Raymon Slagboom al snel de wedstrijd in het slot door de 0-3 binnen te tikken. Terwijl Job van Vliet voor De Alblas tussendoor nog een bal op de kruising werkte, zorgde Jeffrey Berkhof koppend voor de 0-4. In het laatste kwartier zorgden Raymond Rooseboom en Kevin Dijk voor de zeer verdiende eretreffers, waarmee een 2-4 eindstand op het bord kwam te staan.

Zeer geslaagd
De vier organiserende verenigingen spraken van een zeer geslaagd en sportief verlopen herintrede van het Zilveren Molentoernooi. Ondanks het druilerige weer was er op de finaledag toch nog een flinke schare supporters naar De Schans gekomen. Volgend jaar zal de finaledag plaatsvinden bij Nieuw-Lekkerland. De halve finales zijn dan als volgt: Alblasserdam – Nieuw-Lekkerland en De Zwerver – De Alblas.

Uitslagen:

Finale

De Zwerver – Alblasserdam 2-0 (0-0)

Scores: 58. 1-0 Stuart Cruden; 91. 2-0 Norman van Wageningen

3e/4e plaats

De Alblas – Nieuw-Lekkerland 2-4 (0-2)

Scores: 6. 0-1 Julio Alberto Antonio; 20. 0-2 Jay Luciano; 53. 0-3 Raymon Slagboom; 67. 0-4 Jeffrey Berkhof; 78. 1-4 Raymond Rooseboom; 84. 2-4 Kevin Dijk