ALBLASSERDAM – Een fietser uit Hendrik-Ido-Ambacht is woensdagmiddag 3 augustus zwaargewond geraakt aan zijn hoofd bij een aanrijding onderaan de Alblasserdamse brug. Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur aan de Ambachtse kant van het water, toen het slachtoffer vanuit zijn woonplaats overstak in de richting van Ridderkerk. Hij werd hierbij geschept door een 48-jarige Rotterdamse bestuurder van een werkbus. Vermoedelijk heeft of de fietser of de bestuurder van het voertuig door het rode verkeerslicht gereden.

Bij het ongeval werden diverse ambulances, politieagenten en een traumahelikopter ingezet. Nadat het slachtoffer enigszins was gestabiliseerd, is hij met spoed en onder begeleiding van een trauma-arts overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst van de politie heeft het ongeval onderzocht. Resultaten hiervan zijn nog niet bekend.