ALBLASSERDAM – Jeugdland 2011 wordt een editie met veel nieuwe activiteiten ten opzichte van voorgaande jaren. Zo kunnen kinderen dit jaar les krijgen in Kinderyoga, kan er op een wii gespeeld worden in de bioscoop in Landvast, kan er ecoline geblazen worden en kunnen kinderen leren bloemschikken. Verder komt muziekvereniging Soli Deo Gloria muzieklessen geven en is Klokradio een groot deel van de week aanwezig om de kinderen te leren hoe ze radioprogramma’s moeten maken. Het Alblasserdamse kinderfeest dat van 8 tot 12 augustus duurt, wordt afgesloten met een kinderdisco en A-Kidz in het zwembad en de sporthal. Een all inclusive entreekaart voor de hele week kost tien euro.

Het thema van Jeugdland is dit jaar ‘Kunst en Cultuur’. Vier van de vijf ‘feestdagen’ worden in Landvast gevierd, de vijfde dag wordt gevierd in het zwembad Blokweer. De dagen beginnen van maandag tot donderdag om 09.00 uur en duren tot 11.30 uur. ’s Middags beginnen de activiteiten om 13.30 uur en duren tot 15.30 uur. Donderdag duurt de kinderdisco tot 16.00 uur.

Jeugdlandradio is op maandag, dinsdag en donderdag van 08.00 tot 09.00 en tussen 12.00 en 13.00 uur te beluisteren op 107.0 fm of via www.klokradio.nl. Vrijdag is het programma er van 08.00 tot 10.00 uur. Verder wordt er dinsdagmiddag door Klokradio een workshop gegeven.

Gamen in de bioscoop kan elke ochtend, behalve op de vrijdag, in de bioscoop.

Kinderdisco is er donderdagmiddag, zodat de vrijwilligers op tijd kunnen beginnen met het opruimen van alle spullen.

YV-Dance geeft iedere middag streetdance lessen. Dit is ook nieuw dit jaar. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen.

Ballonnenwedstrijd wordt donderdagmiddag gehouden omdat Jeugdland dit jaar 45 jaar bestaat. De burgemeester van Alblasserdam is bij dit moment aanwezig en zal het startsein geven voor het loslaten van de ballonnen.

Zwemmen en sporten in Blokweer kan vrijdag 10:00 tot 15:00 uur.

Verder zijn er talloze andere activiteiten zoals schminken, met strijkkralen spelen, beertjes maken, timmeren, figuurzagen, breakdancen, een tegelschilderij en een vriendschapsband maken. Aan het einde van de dag kunnen de kinderen hun gemaakte spullen inpakken als cadeau, zodat ze het weg kunnen geven.

Om alles in goede banen te leiden zijn er nog wel vrijwilligers nodig. Mensen die het zien zitten om een dag of een paar dagen mee te helpen of donderdag, vrijdag en zaterdag willen meehelpen met opbouwen, kunnen contact opnemen met 0786917322.

Niet in de rij staan
Mensen die maandagochtend niet in de rij willen staan, kunnen vrijdag 5 augustus tussen 10 en 15.00 uur en zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur alvast een weekkaartje kopen in Landvast. Deze kaart kost tien euro en geeft toegang tot alle activiteiten tijdens de hele week.

Kinderen die een dagkaart willen kopen (een kaart die dus alleen die dag geldig is) kunnen deze per dag kopen. Daar is dus geen voorverkoop van. De prijzen zijn 2 euro voor een dagkaart. Die kaart is van maandag tot donderdag te gebruiken. Het kaartje voor vrijdag kost 3 euro.

De organisatoren met van links naar rechts: PR-man Richard Veen, Gonnie Verboom, Leo Huisman (Klokradio), Joël van Driel (Soli Deo Gloria), Bert Slingerland (Soli Deo Gloria) André Huizer (Blokweer) en Bryan van Stenis (Landvast).