ALBLASSERDAM – Voor de zesde keer in nog geen vier dagen tijd is er in Alblasserdam ingebroken. Dit keer was het pand van Bakker Korteweg uit winkelcentrum Makado aan de beurt. In de nacht van vrijdag op zaterdag 30 juli werd met grof geweld de achteringang van de winkel open gemaakt en werd het wisselgeld uit de winkel meegenomen. Eigenaar Ron Risse is er van ondersteboven: “Die losers realiseren zich niet hoeveel impact het heeft als ze aan andermans spullen zitten. Voor elke cent moet keihard geknokt worden. Ik vind het echt bizar.”

Eerder deze maand werd er bij de Makado Bar, bij Delifrance, bij Bonne Fleur, bij de Schuilplaats en bij een bedrijf op het industrieterrein en bij Polson ingebroken. In Kinderdijk werd bij Buena Vista, Windkracht4, de Ticketverkoop en bij de souvenirwinkel ingebroken.