OUD-ALBLAS – De 40-jarige man uit Oud-Alblas die afgelopen weekend door zes mannen in elkaar werd geschopt en gestoken in Papendrecht, maakt het naar omstandigheden goed. Ook met de zestienjarige dochter die met haar hoofd op een auto werd geslagen gaat het weer prima. Dat vertellen de twee slachtoffers, zittend in de huiskamer van hun woning in het dorp. Het had volgens de vrouw des huizes niet veel gescheeld of haar man had het verhaal nooit meer na kunnen vertellen: “Hij lag in een grote plas bloed op de grond en ook toen nog schopte iemand drie keer keihard tegen zijn hoofd. De lafbekken. Ze wilden gewoon iemand hebben om te slaan.”

Het incident gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 juli bij de Eilandstraat in Papendrecht. De Oud-Alblasser liep daar rond 02.40 uur met zijn vrouw(40), zoon(13) en dochter (16) nadat hij even daarvoor in shoarmazaak Samaria een broodje had genuttigd. “We waren die avond bij kennissen op visite geweest en het was nogal laat geworden. We besloten nog even een broodje te halen. Toen we de zaak uitliepen, floten wat mensen naar mijn dochter. Niet netjes, maar moet kunnen vind ik. Niet veel later werd mijn vrouw uitgemaakt voor ‘hoer’ , ‘slet’ en nog veel meer. Toen ze mijn vrouw ook nog eens tegen de grond werkten, was de maat vol. Ik riep: ‘Doe lekker normaal. Ga naar huis of zo.’. Daarna kwamen ze gelijk op me af,” vertelt het slachtoffer.

Trappen
Zijn vrouw gaat verder: “Die jongens gingen om mijn man heen staan en één van hen stond neus aan neus met hem. De rest duwde en schopte hem en pakte hem bij zijn arm. Toen die ene jongen mijn man duwde, duwde hij terug en begon het gevecht. De jongens zagen dat hun maat het niet alleen aan kon en begonnen zich ermee te bemoeien. Ze gooiden hem op de grond en trapten tegen hem aan.”

De daders, vermoedelijk afkomstig uit Papendrecht, schopten en sloegen de man overal waar ze hem raken konden. Één van hen stak de man met een mes drie maal in zijn been en onderrug. Daarna verloor de man, die bloedverdunners slikt, zoveel bloed, dat hij tussen twee auto’s in elkaar zakte.

Hoofd op motorkap
De 16-jarige dochter vertelt: “Ik liep op één van die jongens af en zei dat hij op moest houden. Toen zei hij dat ik mijn bek moest houden, omdat hij mij anders ook tegen de grond zou trappen. Hij pakte mijn hoofd beet en duwde die op de auto. Daarna sloeg hij me.” Ook de zoon van het slachtoffer werd bedreigd: “Ik schreeuwde: ‘Van papa moet je afblijven; anders bloedt hij dood’. Een van de mannen zei toen dat hij me kapot zou maken.”

Bloed
Een toevallig passerende politiewagen zorgde ervoor dat de zes mannen stopten en op de vlucht sloegen. Een ambulance heeft de man opgehaald en de brandweer heeft de anderhalve liter bloed die de man had verloren, opgeruimd. In het ziekenhuis werden de wonden gehecht en bleek dat de Oud-Alblasser drie steekwonden had opgelopen.

Mensen die het afgelopen weekend bij de shoarmazaak in Papendrecht wat verdachts hebben gezien, kunnen zich melden bij de politie. Het was gisteren nog niet duidelijk of er al daders zijn opgepakt. Mogelijk volgt daar later vandaag meer informatie over.

De namen van de betrokken personen zijn bewust niet in het artikel genoemd, omdat deze personen bang zijn voor nare reacties van de belagers aan hun adres.