ALBLASSERDAM – Duizenden mensen hebben woensdagochtend 27 juli een bezoek gebracht aan de traditionele paardenmarkt in en rondom de Alblasserdamse Kerkstraat. Op de markt, waar vooral de gezelligheid de boventoon voerde, waren onder meer paarden, speelgoed en huishoudelijke artikelen te koop. Verder waren er tientallen oude ambachten te bewonderen en konden mensen zich verbazen over het feit dat een hond urenlang op de rug van een paard lag te slapen. Volgens medeorganisator Bert de Haan was het een geweldige dag.

“We hebben het gewoon honderd procent droog gehouden en dat in zulke regenachtige tijden. Daarbij was er ontzettend veel publiek en werden er maar liefst 114 paarden en pony’s aangevoerd naar de markt. Dat waren er vorig jaar maar zestig. Ook de stands van de Wereldwinkel en de Kinderboerderij werden erg goed bezocht. Zij stonden er dit jaar voor het eerst,” vertelt De Haan. Al met al kijkt de Alblasserdammer terug op een ‘fantastische dag met veel gezelligheid en prachtig weer’.

Behalve een bezoek aan de markt zelf, brachten ook tientallen mensen een bezoek aan de begraafplaats die in het verlengde van de markt ligt.