ALBLASSERDAM – Meer dan duizend mensen hebben afgelopen woensdagavond een bezoek gebracht aan de paardenshow op het grasveld tussen de Roemer Visscherstraat en de Hobbemalaan. De show die te boek staat als het hippisch festijn van Alblasserdam vindt ieder jaar plaats op de dag van de paardenmarkt. Tijdens het feest dat rond 19.00 uur begon werd er met paarden gesprongen, gestunt en gerend. Afgaande op het geroep van de toeschouwers werden de stoelendans en het politieoptreden het meest gewaardeerd. Foto’s: Debora van der Kuijl, Gerwin Kassels en Reinier Breedveld.

Rond 19.00 uur heerste er een gezellige drukte op het grote grasveld achter de skatebaan. Steeds meer mensen schaarden zich achter de dranghekken om een glimp op te kunnen vangen van de spectaculaire paardenshow. De voorstelling begon met het hindernissenspringen voor paarden. Hierbij werd de lat letterlijk steeds hoger gelegd.

Niet veel later werd een adembenemende show neergezet waarbij politie te paard achter boeven te paard aan reden. De avond werd afgesloten met de paarden-stoelendans. Zo’n tien ruiters moesten rondjes blijven rijden op hun paard of pony totdat de muziek stopte. Daarna moesten de deelnemers zo snel mogelijk een emmer zien te vinden. Degene die geen emmer kon bemachtigen mocht naar de kant om te zien hoe de rest van de ruiters het er vanaf bracht.