ALBLASSERDAM – Op woensdag 27 juli, tijdens de jaarlijkse Paardenmarkt zal ’s avonds vanaf 20.45 uur de Hot House Jazzband optreden in Het Wapen van Alblasserdam. De 6 man sterke band staat onder leiding van trompettist Sinne Pulles van de internationaal bekende Jazzformatie Lamarotte. Het repertoire bestaat uit onvervalste dixieland muziek afgewisseld met ouwe stijl nummers maar ook van populaire nummers in “dixielandjasje” is de band niet vies.

Hot House heeft wat optredens betreft een bijzondere relatie met Mallorca. Reeds meer dan 15 jaar treedt het orkest met veel succes op tijdens het jaarlijkse Jazzfestival in Cala d’Or. Een opmerkelijke eigenschap van de formatie is het ontbreken van een traditioneel drumstel. Naast de bekende samenstelling , trompet,saxofoon,trombone, sousafoon en banjo, is het ritme in handen van de populaire wasbordspecialist Nico Overgaauw.

Ook hij is een vaste medewerker van de Lamarotte Jazzband die tijdens het Havenfestival in Alblasserdam enkele jaren geleden heeft gespeeld en de destijds aanwezigen zijn dat zeker niet vergeten. Naast het ten gehore brengen van voortreffelijke muziek zal het publiek eveneens worden getrakteerd op een dosis humor van internationale klasse. Kortom, het wordt een gezellig avond, waarbij de inloop vrij is.
Foto’s en tekst: Bert de Haan.