PAPENDRECHT – De officier van justitie had zich duidelijk niet goed genoeg voorbereid op een Papendrechtse rechtszaak. Dit tot groot ongenoegen van ondermeer de ouders van het slachtoffer die speciaal van hun vakantieadres waren gereden om de zaak te kunnen volgen. Vanaf de tribune in de rechtszaal werd de openbaar aanklager verweten ‘geen pest’ gedaan te hebben.

Op 26 februari 2011 zou een 19-jarige Papendrechter in zijn woonplaats op de kruising Burgemeester Keijzerweg / Kennedylaan, drie mensen uit de auto hebben getrokken. Hij zou ze vervolgens hebben geschopt en geslagen met een boksbeugel. Omdat bij een eerdere rechtszaak hierover bleek dat er veel onduidelijkheden waren over wie nu achter wie aanzat tijdens de vechtpartij en wat er tegen elkaar op MSN was gezegd, zou de computer van één van de verdachten worden onderzocht.

Net nadat de rechtszaak, die al een half uur was vertraagd, begon, bleek dat de computer nog steeds niet was onderzocht. “Mij is onvoldoende ruimte gebleken,” verwoordde de officier haar nalatigheid. Later gaf ze toe: “Ik ben er te laat aan begonnen. De fout ligt bij mij.”

Geen pest gedaan
Volgens enkele mensen op de tribune is het niet goed dat een officier hier zomaar mee weg kan komen. “We hebben u drie keer gevraagd om de zaak te verzetten, omdat we op vakantie zouden gaan. Nu zijn we speciaal teruggereden van vakantie en nu horen we dat u geen pest heeft gedaan. U heeft zelfs onze brieven niet beantwoord,” aldus de boze ouders van één van de slachtoffers.

Volgens de politierechter had het echter geen zin om daar in de rechtszaal een discussie over te gaan voeren: “Het is nu eenmaal niet gebeurd, de officier heeft daarvoor haar excuses aangeboden en meer kunnen we op dit moment toch niet doen.”

Omdat het achterhalen van een IP-adres volgens de advocaat van de verdachte van cruciaal belang is bij het beoordelen van de zaak, werd de zaak aangehouden en wordt op 19 september hervat.