ALBLASSERDAM – Bianca Slomp en Cassandra Bouwman uit Alblasserdam zijn het zat. Zaterdagavond 16 juli zaten zij voor de vierde keer in anderhalve week tijd, vast in de lift van een flat aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam. Dit keer moest de brandweer er aan te pas komen om het tweetal te bevrijden. Omdat een benodigde sleutel onvindbaar was, moesten de twee pechvogels zo’n vijftig minuten doorbrengen in de kleine ruimte. Medeflatbewoners noemen het ‘onacceptabel’ en willen na het weekend een klacht indienen bij de verhuurder van de flat.

Bianca durft naar eigen zeggen bijna niet meer in de ‘spooklift’ te stappen, maar is genoodzaakt dit toch te doen omdat zij slecht ter been is. Naar de zevende verdieping traplopen is voor haar geen optie. “Het was de afgelopen week vier keer raak. Elke keer als we naar boven gaan, blijft de lift rond de derde verdieping hangen. Drie keer haalde een monteur ons er weer uit, maar zaterdag werd de noodtelefoon niet opgenomen. Omdat de monteur ook niet terugbelden, hebben we de brandweer maar gebeld,” vertelt Bianca.

Het grootste probleem is volgens een aantal buurtbewoners dat de lift nu niet meer werkt. “Er zitten hier mensen die niet, of niet goed kunnen lopen. Zij kunnen niet met hun rolstoel de trap af, dus moeten zij op hun verdieping blijven, totdat de lift weer is gemaakt.”