ALBLASSERDAM – De D66 heeft vragen gesteld over een aanschaf van een voertuig, die de Alblasserdamse brandweer in 2012 wil doen. In de perspectiefnota is een bedrag vrijgemaakt van 62.223 euro om een VW Touareg aan te schaffen. D66-fractievoorzitter Ramon Pardo vroeg zich af of die investering wel noodzakelijk is: “Ik rij ook graag in een mooie auto, maar zijn investeringen voor een nieuwe VW Touareg in 2012 nu echt ook nodig voor de brandweer in deze tijd? Het gaat hier toch om meer dan 60.000 Euro.”

Volgens burgemeester Bert Blase wordt er alles aan gedaan om het bedrag te verlagen. “De auto is in 2004 aangeschaft en is aan vervanging toe. We gaan kijken wat er nodig is om de wagen te vervangen. Ik schat dat er op het bedrag nog wel wat af te dingen is.”

Goedkoper
Ook postcommandant Gerard Ketting van de brandweer Alblasserdam denkt dat de aanschaf wel wat goedkoper kan: “Ik zal de laatste zijn die zegt dat het een Touareg moet zijn. Als het goedkoper kan, doen we dat graag. Daar ben ik altijd voor in.”

Wel staat het volgens Ketting buiten kijf dat het een goede auto moet zijn. “Hij moet brandweerboot een steile helling op kunnen trekken. Daar heb je een fatsoenlijke trekker voor nodig, want de boot weegt best het nodige.”

Bevelvoerder
Omdat het niet heel vaak voorkomt dat de brandweerboot wordt ingezet, werd de Touareg ook gebruikt door de bevelvoerder van dienst. “Het zou zonde van de auto zijn als je die alleen zou gebruiken als de brandweerboot ergens nodig is,” aldus Ketting.