ALBLASSERDAM – Het was afgelopen dinsdag exact vijftig jaar geleden dat Magnus Souverein(73), geboren in Harlingen en Janny van Gulik(68), geboren in Schiedam met elkaar in het huwelijk traden. Zij ontmoetten elkaar drie jaar voor hun huwelijksvoltrekking tijdens een repetitie van het koor van het Leger des Heils Schiedam, waarbij Janny optrad als zangeres. Toen Magnus haar stem hoorde, was hij meteen verkocht. Bij Janny sloeg de vlam later over. Burgemeester Bert Blase bezocht het echtpaar en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket bloemen.

Magnus heeft de afgelopen decennia veel gereisd voor zijn werk. Hij werkte als chemicus bij het Rotterdamse bedrijf Pakhuismeesteren. Zijn vrouw zorgde voor de opvoeding van hun zoon en twee dochters. Daarnaast deed en doet Janny veel voor het Leger des Heils.

Tijdens het bezoek van de burgmeester werden diepgaande gespreken over vertrouwen, geloof en religie gevoerd. Dat is typerend voor het echtpaar. “Ik ben altijd op zoek naar het waarom. Mijn moeder heeft wel eens tegen mij gezegd dat het eerste woord wat ik kon zeggen, ‘waarom’ was,” vertelt Magnus.

Doordat de ouders van de twee heilssoldaten waren, kwamen zij elkaar tijdens een repetitie van het koor tegen. “Ik hoorde haar solo zingen en was meteen verliefd. Een paar weken later zat er een scheurtje in mijn mouw. Ik belde bij het huis van Janny aan en vroeg of haar moeder thuis was. Die was niet thuis en Janny vertelde dat zij het scheurtje ook wel kon maken,” vertelt Magnus. Janny vervolgt lachend: “Ik zag hem en vond vooral dat schuitje op zijn hoofd zo leuk. We spraken af om naar de film ‘De tien geboden te gaan’. Daar hebben we uiteindelijk niet veel van gezien…”

Magnus brengt zijn vrije tijd door met schaken, maar wil hiermee gaan stoppen, zodat hij nog meer tijd met zijn zes kleinkinderen kan doorbrengen. Janny’s hobby’s zijn koken en zingen.

Deel dit bericht via...