ALBLASSERDAM – Het wielercomité is druk bezig met de voorbereidingen voor de 52e editie van de Rabobank Paardenmarktronde van Alblasserdam. Deze zal plaatsvinden op 27 juli 2011. De inschrijvingen zijn op dit moment al in volle gang. Voor de elite/beloften hebben zich al een aantal toppers aangemeld, zoals:  Nico Vuurens, winnaar van diverse koersen in de afgelopen 2 maanden. Dennis Smit, Nederlands kampioen elite zonder contract en 1e in de Parel van de Veluwe en Ronald Roos, o.a. 1e Ronde Van Sint Jansteen d.d. 28 juni.

Wordt Nico Vuurens de te kloppen man in de ronde van Alblasserdam?
Wie de sportpagina’s leest in de diverse media, komt op het moment de naam van Nico Vuurens nog al eens tegen. De man uit Meerkerk zet ronde na ronde op zijn naam. Vorig jaar werd hij 3e bij de ronde van Alblasserdam en moest hij Tim Nederlof en Rob Disseldorp nog voor laten gaan. Wellicht zal het dit jaar anders lopen gezien zijn prestaties van de afgelopen tijd. 7 overwinningen in bijna 1 maand tijd!

 Zo werd hij op 1 juli jl. winnaar van de ronde van Prinsenbeek. Daarnaast is hij 1e geworden in Warmenhuizen (26 juni) Albrandswaard (22 juni), Oudenbosch (12 juni), Numansdorp (6 juni), Hoogerheide (3 juni) en Lekkerker (2 juni). Aan zijn goede prestaties lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Voor de ronde van Alblasserdam is het dan ook geweldig dat hij wederom aan de start staat.

Australische deelneemster
In 2011 deed de Australische Davina Summers mee aan de Ronde van Alblasserdam. Ook dit jaar zal zij na het verrijden van de Giro d’Italia aan de start van de Ronde van Alblasserdam verschijnen. Vorig jaar was zij goed voor een 15e plaats in het algemeen klassement.

Men kan zich digitaal inschrijven op de site van de knwu (http://www.knwu.nl/ ) of inschrijven via een KNWU startkaart. Deze startkaart kunt u richten aan: Wielercomité Alblasserdam, Postbus 124, 2950 AC Alblasserdam. Verdere informatie over de Rabobank Paardenmarktronde van Alblasserdam kunt u vinden op http://www.rondevanalblasserdam.nl.

Deel dit bericht via...