ALBLASSERDAM – Het kunstwerk ‘De weg naar het licht’ dat vorige week door wethouder Ad Cardon en kunstenaar Roel Teeuwen in de sloot voor de school Het Palet in Alblasserdam werd onthuld, heeft 10.000 euro gekost. “Maar daar zit geen cent gemeenschapsgeld bij,” weet de wethouder. Ondanks de soms nogal harde kritiek op deze website is de Alblasserdamse wethouder blij met het kunstwerk.

“Het kan me niet schelen hoe mensen er over praten, als er maar over gepraat wordt. Mensen die mij kennen, weten dat ik een enorme liefhebber van kunst ben. Het zou toch fantastisch zijn als een kind aan zijn vriendje uitlegt waar hij woont aan de hand van het kunstwerk? Wat mij betreft zegt hij: ‘Ik woon tegenover die gekke sprieten in het water’. Het gaat er om dat we ijkpunten in Alblasserdam hebben. Of dat wel of geen mooie zijn, maakt niet uit. Over smaak valt toch niet te twisten,” vertelt Cardon.

Dat er met de aanschaf van het kunstwerk gemeentegeld verloren is gegaan, is volgens Cardon niet waar: “Woonkracht10  en aannemer B. M. van Houwelingen hebben allebei vijfduizend euro op tafel gelegd en daar is dat ding van gekocht.”

Meer kunstwerken
Dit jaar worden er nog twee kunstwerken onthuld. Één daarvan komt bij de brandweerkazerne te staan en één bij de aanlegplaats van de Waterbus. Bij de waterbus komt het kunstwerk ‘de cyclus’ te staan en wat er bij de kazerne komt is nog niet bekend. Daar wordt de komende weken over nagedacht door onder meer kunstenaar Roel Teeuwen en iemand van de brandweer.