ALBLASSERDAM – Het beste pakket aan voorzieningen voor kinderen is te vinden in Alblasserdam. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘De beste gemeenten’ van weekblad Elsevier en Bureau Louter. De toch wel eervolle vermelding heeft volgens Arthur van Leeuwen, chef van de redactie ‘onderzoek’ bij Elsevier twee oorzaken: “We hebben in ons onderzoek gekeken naar de cijfers van het CBS. In dit onderzoek wordt gekeken naar wat de gemiddelde afstand is die een inwoner moet afleggen om bij een basisschool, kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang te komen.”

Van Leeuwen vervolgt: “Verder hebben we gekeken naar een onderzoek van Woononderzoek Nederland waarin bewoners werd gevraagd naar hun mate van tevredenheid wat betreft de eerdergenoemde voorzieningen. Kennelijk is Alblasserdam dus goed voorzien en zijn de inwoners er zeer tevreden over.”

Voor het onderzoek werden alle 418 gemeenten in Nederland vergeleken op 101 punten, verdeeld over acht thema’s. Dit waren ondermeer de veiligheid, het sociale klimaat en de basisvoorzieningen.