KINDERDIJK – Afgelopen vrijdag vond op de Schans in de kantine van de Kinderdijkse voetbalvereniging De Zwerver de afscheidreceptie van Ab van Driel plaats. Ab geeft aan het einde van dit seizoen zijn functie als jeugdvoorzitter over aan Arjan van Gemeren. Reden genoeg voor de Zwerver om hem hiervoor in het zonnetje te zetten. Ab is als vrijwilliger al veertig jaar bij de club betrokken waarvan 33 jaar als jeugdvoorzitter van de Zwerver.

De grootste verassing van die avond kwam van de KNVB die hem eerden met een KNVB-waarderingsspeld in goud. “Deze onderscheiding is over het algemeen voorbehouden aan medewerkers van de KNVB zelf en wordt niet zo heel vaak gegeven aan vrijwilligers die voor hun club actief zijn.” aldus de aanwezige clustervertegenwoordiger van de KNVB Hans Biemans. Eerder dit jaar ontving Ab van Driel uit handen van burgemeester Bert Blase al een Koninklijke onderscheiding (lid in de orde van Oranje Nassau, zie foto). Wie denkt dat Ab van Driel nu zijn schoenen aan de wilgen hangt heeft het helemaal mis: hij gaat met ingang van het nieuwe seizoen de rol van wedstrijdsecretaris bij de Zwerver vervullen.