ALBLASSERDAM – In zwembad Blokweer in Alblasserdam werden woensdag 22 juni de Deco Home Vlaggetjesbokalen 2011 uitgereikt aan de Wiekslagzwemmers die de meeste persoonlijke records (1 pr = vlaggetje) hadden gerealiseerd. Na afloop van het wedstrijdseizoen werd de bokaal voor seniorenzwemmers door Bas Romeijn van Deco Home Alblasserdam overhandigd aan de 13-jarige Cheyenne Visser, die maar liefst 80 pr’s bij elkaar zwom, 74% van haar 108 starts.

Keurige tweede werd Louise Kusters, 64%, en Alex van den Berg werd derde met een vlaggetjespercentage van 59%. Ook voor de juniorengroep was deze speciale prijs en het was de 12-jarige Saskia den Boef die met 29 pr’s, 76%, de Deco Home bokaal 2011 in ontvangst mocht nemen. Mooie tweede werd Odin Kruithof, 71%, en voor de derde plaats tekende Mandy Wander met een score van 68%.

Naast de vlaggetjesbokalen mochten 20 zwemmers van de selectie hun welverdiende prestatiebrevettten in ontvangst nemen. Op 2 trainingsavonden kregen deze leden de kans om voor 1 van de 10 prestatiebrevetten te zwemmen. In totaal moesten 4 afstanden binnen een bepaalde limiettijd worden gezwommen.

De geslaagden waren:

Brevet 1: Jilena Baggerman, Tamara Kroon en Brian Baggerman

Brevet 2: Odin Kruithof en Ryan de Laat

Brevet 3: Jeroen Mulder, Jorrit de Vreis, Nikita Herwig, Elisa Sieben, Lisanne van der Meijden, Manuel Termond Rivera en Patrick van Rikxoort

Brevet 4: Rens Julicher

Brevet 5: Romy de Laat

Brevet 6: Marloes Boele

Brevet 7: Mike Kouwenhoven en Chantal van Rikxoort

Brevet 8: Cheyenne Visser

Brevet 9: Rowin Vonk

Brevet 10: Ruben van Erk