ALBLASSERDAM – Wethouder Ad Cardon van Alblasserdam heeft vrijdagmiddag 24 juni samen met kunstenaar Roel Teeuwen een kunstwerk onthuld in het water tegenover de nieuwe basisschool Het Palet aan de Van Eesterensingel. Het kunstwerk dat bestaat uit drie, met bladgoudbedekte stengels draagt de naam: ‘De weg naar het licht’. Maar mag wat Teeuwen betreft in de volksmond ook ‘De drie gouwe stengels’ genoemd worden.

Elke stengel van het kunstwerk heeft volgens de kunstenaar één eigenschap: “Stengel één is de stengel van willen, stengel twee van het kunnen en stengel drie van het doen.” De naam ‘De weg naar het licht’ slaat op de kleur die de stengels in het donker aannemen. “Bladgoud licht prachtig op in het donker. Het lijkt net of ze licht geven,” aldus Teeuwen.

De openingshandeling werd gedaan door een lang gekleurd lint uit het water te trekken.