ALBLASSERDAM – Woonkracht10 heeft donderdag 23 juni de winnaars bekend gemaakt van de ballonnenwedstrijd die tijdens de opening van het multifunctioneel centrum Maasplein in Alblasserdam startte. Alle  winnende ballonnen werden in België gevonden. Annemarie Derksen, coördinator Klantenservice Woonkracht10, reikte de eerste prijs uit aan Eva Vliegenthart uit de kleuterklas van ‘t Nokkenwiel. Haar ballon was gevonden op een afstand van 206,3 km. De tweede prijs ging naar Ellis van Steenis met een afstand van 171 km en de derde prijs mocht Pepijn Kamminga in ontvangst nemen met een afstand van 156,2 km.

Alle leerlingen van de school kregen donderdag nog een leuk presentje als herinnering aan de opening van dit bijzondere centrum.

Wedstrijd
Begin dit jaar opende Marja van Bijsterveldt, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het multifunctioneel centrum Maasplein in Alblasserdam. Tijdens deze opening startte de ballonnenwedstrijd van Woonkracht10. Leerlingen van ‘t Nokkenwiel, openbare basisschool gevestigd in Maasplein Alblasserdam, lieten vol trots hun ballon de lucht in met de hoop dat deze ballon zover mogelijk in het land gevonden werd.

MFC Maasplein
Het Multifunctioneel Centrum (MFC) is een nieuw gebouw van twee verdiepingen waar verschillende organisaties zijn gehuisvest. Mensen en voorzieningen op het gebied van zorgen, werken, wonen en leren komen hier bij elkaar. Zo is in het gebouw basisschool ’t Nokkenwiel te vinden. Verder is er kinderopvang Wasko en worden er ruimtes gehuurd door Syndion, Rivas en Yulius (voor geestelijke gezondheidszorg). De medewerkers van Drechtwerk zorgen voor de exploitatie van het gebouw. Zij zijn verantwoordelijk voor de schoonmaak, het beheren en exploiteren van het restaurant, het bemannen van de receptie en het verzorgen van conciërgewerkzaamheden.

“]

V.l.n.r. Annemarie Derksen (coördinator Klantenservice Woonkracht10) Pepijn Kamminga (3e) Eva Vliegenthart (1e) Ellis van Steenis (2e) Rob Mentink (directeur ’t Nokkenwiel)

De kinderen ’t Nokkenwiel zijn blij met de uitslag en het presentje.