ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase, wethouder Peter Verheij en wethouder Sjoerd Veerman openen vrijdag 24 juni samen met de leerlingen officieel de deuren van Brede School Het Palet aan de Van Eesterensingel 197 in Alblasserdam. Tijdens de feestelijke dag wordt het pand letterlijk ingepakt als een groot cadeau. Dominique van Vliet, bekend van musical en tv, verzorgt de presentatie tijdens deze middag.

Het heeft jaren geduurd voordat het besluit viel op welke locatie de school gebouwd kon worden. Woonkracht10 realiseerde de bouw van Het Palet, in opdracht van het scholenbestuur en de gemeente. Het Palet is met een ‘brede school’ door de combinatie van basisonderwijs met voorzieningen als naschoolse opvang, multifunctioneel speellokaal, zelfstandige werkplekken en een peuterspeelzaal.

Programma
13.15 uur                    Ontvangst gasten
13.25 uur                    Aankomst optocht kinderen
13.30 uur                    Welkom en spectaculaire openingshandeling
13.50 uur                    Onthulling kunstwerk Roel Teeuwen door wethouder Cardon
14.00 uur                    Rondleiding en optredens kinderen met aansluitend borrel
15.00 uur                    Open Huis belangstellenden
16.00 uur                    Einde 

Open Huis
Vanaf 15.00 uur is het Open Huis in Het Palet. Alle mensen die belangstelling hebben in deze Brede School en het pand zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.