ALBLASSERDAM – De eerste viswedstrijd van de VAH werd zaterdagmorgen 4 juni gehouden bij de steigers aan de Overwaard en op de nieuwe steigers aan de Ponykade in Alblasserdam. Het bestuur van de visvereniging had liever alle deelnemers bij de nieuwe steigers laten vissen, maar dat is niet mogelijk omdat de bouw van de nieuwe steigers is stopgezet vanwege protesten uit de buurt. Diverse leden van de vereniging zijn daarom al een paar maanden bezig om de plekken waar de steigers moeten komen, bevisbaar te maken door de bladeren weg te snijden.

45 vissers deden mee met de wedstrijd. De eerste groep startte ’s ochtends bij de Overwaard. Allen Kleijn wist hier met 15.000 gram gevangen vis de overwinning op te eisen. De tweede plaats werd behaald door Ad Zwartbol. Hij ving 10.620 gram. De derde plaats was voor Peter van Dijk met 10.360 gram.

Op de Ponykade waren de vangsten, in vergelijking met de Overwaard, bedroevend te noemen. Nico v/d Plaat behaalde hier een eerste plaats met 2.750 gram. De tweede plaats was voor Teus Verdoorn. Hij ving 1.640 gram. Jaap v/d Voorden uit Krimpen aan den Yssel werd met 940 gram nog derde.

Op zaterdag 18 juni werd er van vak gewisseld. De hengelaars die twee weken daarvoor hun geluk mochten beproeven in de Overwaard, moesten deze morgen hun kunsten laten zien op de Ponykade en vice versa. Tijdens heftige buien en zware windstoten moest er toch gevist worden en ook daar waren er weer grote verschillen.

In de Overwaard werd weer het meeste gevangen, maar ook aan de Ponykade viel er meer te vangen dan 14 dagen terug. Nico v/d Plaat is al jaren één van de betere vissers van de Overwaard en liet dit zaterdag overduidelijk zien. Hij wist overtuigend te winnen met een gewicht van 21.520 gram.

Bestuurslid Henk Velthuis werd tweede met 9.750 gram, terwijl Peter v/d Breevaart de derde plaats voor zich opeiste met een gewicht van 7.320 gram. Op de Ponykade was het Herbert Cohen die verrassend eerste werd met 2.640 gram. Cees de Jaeger werd mooi tweede met 2.330 gram. De derde plaats was voor A. van Herk jr. met 2.170 gram.

Om ± 15.00 uur vond de prijsuitreiking plaats in Sporthal Blokweer en konden alle deelnemers een prijs uitzoeken, welke waren verzorgd door Patrick de Jong. Nico v/d Plaat mocht de wisselbeker van de VAH, na deze ook vorig jaar gewonnen te hebben, in ontvangst nemen.

Uitslagen Top-3

  Vak A Wedstrijdpunten     Vak B Wedstrijdpunten
1. N.P. v/d Plaat 2 punten   1. A. Kleijn 5 punten
2. J. v/d Voorden 7 punten   2. P. van Dijk 10 punten
3. T. Verdoorn 8 punten   3. A. Zwartbol 10 punten
             

Helaas konden de heren P. van Dijk en T. Verdoorn niet aanwezig zijn op de prijsuitreiking.

De foto’s zijn gemaakt door Steven Advokaat.

A. Kleijn winnaar vak B

A. Zwartbol 3e plaats vak B

J. van der Voorden 2e plaats vak A

N.P. van der Plaat met wisselbeker

N.P. van der Plaat winnaar vak A