KINDERDIJK – Op 17 en 18 juni 2011 organiseerde de Kinderdijkse voetbalvereniging De Zwerver een pupillenkamp op de Schans. Alle jeugdleden vanaf de Minies t/m D-teams waren aanwezig op enkele zieken na. Behalve dat de kinderen een leuk programma aangeboden kregen van diverse spelletjes, een voetbalclinic tot survival hebben zij hier ook iets voor teruggedaan. Zij hebben geld ingezameld voor het project Walking on a Dream (een initiatief van de Alblasserdamse Bianca Baijens die in 2010 overleed aan kanker).

De pupillen hebben voorafgaand aan het kamp snoepzakjes verkocht waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan dit project. Zij hebben in totaal 800 snoepzakjes verkocht! Een mooi resultaat. Afgelopen zaterdag 18 juni jl. waren de ouders van Bianca Baijens te gast op de Zwerver en kregen van 2 pupillen de cheque met de opbrengst overhandigd. In totaal hebbende de kinderen hiermee: € 1324, 95 opgehaald.

Na de overhandiging van de cheque werd Ab van Driel nog in het zonnetje gezet. Aan het eind van dit seizoen zal Ab van Driel, na 33 jaar, zijn functie van jeugdvoorzitter neerleggen en het stokje door­geven aan Arjan van Gemeren. Alle pupillen hebben hem minutenlang luidkeels toegezonden “Appie bedankt”. Horen en zien verging. Daarna werd hem nog een afscheidskadootje overhandigd in de vorm van een kalender voor het kleinste kamertje of te wel een “Abschijt Kalender” met daarin foto’s van alle pupillen elftallen en de voetbalschool van de Zwerver. Ook de voorzitter in spé kreeg ter inspiratie dezelfde kalender overhandigd.

Daarna werd de dag besloten met een survival in Ottoland met aansluitend een barbecue. En anders dan velen misschien zouden denken was dit met het weer van afgelopen weekend een groot succes. De middag werd zelfs nog opgevrolijkt door de zon, een mooi einde van dit zeer geslaagde pupillenkamp.