NIEUW-LEKKERLAND – Maarliefst 1.100 werkstukken worden dinsdag 21 juni rond 16.00 uur bij zwembad Schoonenburg overhandigd aan wethouder André Hoogendoorn van Nieuw-Lekkerland. Alle kinderen van vier basisscholen uit het Lekdorp hebben hieraan hun bijdrage geleverd en hopen zo op het behoud van het zwembad in hun dorp. Tijdens de overhandiging van de werkstukken, komen zoveel mogelijk kinderen en ouders verkleed in badpak en badjassen. Zij dragen daarbij zwembrillen, zwemvliezen en snorkels. De bedoeling van de actie is dat het de politici duidelijk wordt, hoe geliefd het zwembad in Lekkerland is.

Volgens de actievoerders, die hopen dat de 21e heel veel mensen naar het zwembad komen om te laten zien hoeveel het zwembad voor hen betekent, is het een ramp als het zwembad vanwege het gebrek aan financiële middelen moet sluiten. “Waar moet men dan zwemmen? Veel mensen zullen hun toevlucht nemen tot de Lek of de Boezem, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Daarbij geeft het overlast voor de omgeving en de natuur. Tevens heeft het zwembad een belangrijke sociale functie. Tijdens de warme dagen is er een goede afspiegeling van de Nieuw-Lekkerlandse bevolking te vinden. Het komt dan wel eens voor dat een tiende van de Lekkerlandse bevolking een duik komt nemen,” aldus één van de actievoerders.

Tijdens de overhandiging van de werkstukken is iedereen welkom bij het zwembad aan de Vletstraat.