PAPENDRECHT – Drie onbekende mannen hebben vrijdagavond 17 juni een woning aan de Wilgenhof in Papendrecht overvallen. Tijdens de overval waren een vader, een moeder en twee kinderen aanwezig. Volgens politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen heeft in de woning een handgemeen plaatsgevonden: “Een man is lichtgewond geraakt en ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De moeder van het gezin liep licht letsel aan haar been over, maar hoefde daarvoor niet naar het ziekenhuis.” Het is niet bekend of en wat de overvallers buit hebben gemaakt. De politie is tot laat in de avond bezig geweest met sporenonderzoek.

De overval vond even na 22.00 uur plaats en werd vermoedelijk gepleegd door twee getinte mannen en één blanke man. De daders zijn gevlucht in de richting van de Platanenlaan.

Vorige week werden een 61-jarige man uit Papendrecht en zijn 60-jarige echtgenote slachtoffer van een overval in hun woning aan de P.S. Gerbrandystraat. Op 10 juni, rond 18.45 uur kwam bij de politie de melding van een onwelwording binnen, maar ter plaatse bleek dat het geen onwelwording, maar een overval. Hoe laat deze precies heeft plaatsgevonden, is nog niet bekend. Twee daders drongen de woning binnen en gingen er met een kluis vandoor. De bewoners raakten gewond en moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen. Zij zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. De daders gingen er te voet in onbekende richting vandoor.