NIEUW-LEKKERLAND – In het Nieuw-Lekkerlandse zwembad Schoonenburg worden zaterdag 18 juni vanaf 13.00 uur de voorrondes gehouden voor het Nederlands Kampioenschap Bommetje. Iedereen mag meedoen. Wel zijn er, om het eerlijk te houden, vier leeftijdscategorieën. De vijf springers die het water het hoogst laten komen, gaan door naar het Nederlands Kampioenschap dat in september plaatsvindt in een zwembad in Kampen. Aan deelname zijn, behalve de entreeprijs, geen kosten verbonden.

Inschrijven kan met behulp van de inschrijfformulieren die tot zaterdag 12.00 uur in het zwembad verkrijgbaar zijn. Ook is het mogelijk op te geven via de website www.nkbommetje.nl.

Bommetje springen is volgens de organisatoren heel eenvoudig. Spring van een startblok of een duikplank en zorg dat de spetters zo hoog mogelijk komen. Middels een hoogwerker met meetlat, wordt bekeken hoe hoog iedereen springt.

Richard de Groot won in 2010 voor de vijfde en laatste maal het NK bommetje. Met zijn sprong en de daaropvolgende fontein van water, die 10,5 meter hoog reikte, liet hij de concurrentie achter zich.