KINDERDIJK – In het weekend van 18 en 19 juni a.s. vindt in Nederland het Werelderfgoed Weekend plaats. Alle Nederlandse Werelderfgoederen organiseren dan iets extra’s. Dit jaar staat het weekend in het teken van Educatie. In Kinderdijk kan men op zaterdag 18 juni puzzelend wat opsteken over de molens en leren ukelele te spelen.  Als extra aardigheid wordt bij de Bezoekersmolen nieuwe haring verkocht. De opbrengst van deze verkoop gaat naar de instandhouding van het molencomplex.

Tussen 10.00-16.00 uur zal bij de entree aan de bezoekers een puzzelformulier  worden meegegeven. De puzzel gaat in op het plaatselijke Werelderfgoed en leidt  de bezoeker langs  bijzondere plekjes van Kinderdijk. Al puzzelend wordt de kennis over het Werelderfgoed  verhoogd. 

Bij inlevering van de puzzel wordt een leuke herinnering aangeboden. Er worden 2 winnaars gekozen die de opdrachten het beste hebben afgerond. Deze prijswinnaars  worden via de pers bekend gemaakt en krijgen thuis bericht. De hoofdprijs is een trip voor 2 personen naar een ander werelderfgoed in Nederland naar keuze, waar men een bijzondere (VIP) rondleiding zal ontvangen, een lunch en een  aandenken.

De ukelele cursus wordt gegeven door de Ukebox, een bekend fenomeen uit Rotterdam. Er is plaats voor 24 cursisten. Die krijgen een korte introductie, leren wat akkoorden  en spelen aan het einde van de cursus samen het lied Jambalaya. De cursus duurt ongeveer drie kwartier. Inschrijven kan per e-mail, of op de dag zelf bij de Museummolen.  De cursus kost vijf euro.

Deel dit bericht via...