ALBLASSERDAM – Kinderen van de Alblasserdamse basisschool De Schalm hebben flessen ingezameld voor een project voor straatkinderen in Belo Horizonte in Brazilië. Een van de leerlingen, Boaz uit groep 2 gaat aanstaande zomer met zijn ouders, broertje en zusje vijf weken naar Brazilië om daar te helpen bij het project voor straatjongeren. Op een boerderij worden straatjongeren opgevangen en jongeren zonder toekomstperspectief  van de straat gehaald. Op de boerderij wordt door de inzet van vrijwilligers gewerkt aan een waardevolle toekomst voor deze tieners.

Om dit project financieel te ondersteunen hebben  de kinderen van De Schalm  flessen ingezameld.  De klas met de meeste flessen is de winnaar en krijgt een prijs. Het resultaat was overweldigend aldus de moeder van Boaz. “Van te voren hadden we gehoopt op 2 of misschien 4 flessen per kind. We hadden hiermee gehoopt op 250 euro in het meest gunstige geval. Dat de kinderen zo hun best zouden doen, hadden wij nooit verwacht!”

De kinderen hebben werkelijk overal flessen verzameld en zijn middagen bezig geweest. Zakken vol werden naar school gebracht en zelfs de skelterkar van een jongen uit groep 5 werd volgeladen. Ook de Bas van der Heijden in Alblasserdam steunde dit initiatief bij het horen van het verhaal en sponsorde flessen en ook door andere supermarkten werd goede medewerking verleend om al deze flessen in te leveren.

In totaal hebben de kinderen in een week tijd 24 kratten en 1842 flessen verzameld. Hiermee is een totaalbedrag van 557 euro bij elkaar gebracht voor het project in Belo Horizonte. Een fantastisch resultaat wat op de farm goed gebruikt zal worden. “En volgende week wordt de actie ook op PCBS De Boeg herhaald’, vertelt de moeder van Boaz. “We gaan voor een mooi totaal bedrag van deze twee scholen!”. Wilt u meer informatie over dit project kijk dan op de site: www.joepenannelies.com.