ALBLASSERDAM – Zes kinderen van basisschool Het Palet aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam hebben afgelopen week vrijkaartjes en snoepkaarten gewonnen voor Jeugdland dat dit jaar van 8 tot en met 12 augustus wordt gehouden in Landvast. De kinderen deden mee met een kleurwedstrijd die werd georganiseerd door Jeugdland. De wedstrijd werd gewonnen door Noah Franzen  en Ayyice Guven uit groep 3, Mickey Schaper uit groep 4, Melise Aslan uit groep 5 en Rosan Buis en Roos van Rooij uit groep 6.

De actie wordt ieder jaar gehouden op één van de basisscholen in Alblasserdam. Ditmaal werd gekozen voor het Palet. Jeugdlandvrijwilligster Gonnie Verboom legt uit waarom: “Op Het Palet is veel aandacht voor kunst. Daarom vonden we het een goed idee de posters te laten ontwerpen op deze school.” De posters worden de komende weken op prominente plaatsen in het Damdorp opgehangen.

Spullen sparen
Zoals elk jaar kan er weer gespaard worden voor spullen die tijdens de feestweek gebruikt kunnen worden. De organisatie kan onder meer de volgende spullen gebruiken: glasverf, doorzichtige insteekhoezen, ecoline flesjes, witte,lichte effen gekleurde tegeltjes 10×10 of 15×15, stukjes stof,leuke kleuren (stevig dik bijvoorbeeld van een tas), verpakkingsmateriaal van cornflakes, muesli, en hagelslag, oud inpakpapier, strikjes, kralen en touw. De spullen kunnen tijdens de opbouwdagen (4 tot en met 6 augustus) worden langs gebracht in Landvast.