ALBLASSERDAM – Piet Vercouteren(71) en Riet Heinsius(71) gaven vijftig jaar geleden, tijdens een bloedhete lentedag, elkaar het jawoord. Vijf decennia later zijn de twee nog steeds gelukkig bij en met elkaar. Burgemeester Bert Blase bezocht het echtpaar en feliciteerde hen namens hem en de gemeente met de mijlpaal.

Riet en Piet hebben elkaar ontmoet op de Alblasserdamse brug. Riet, die in Ridderkerk woonde, had de gewoonte om met vriendinnen heen en weer te lopen en te fietsen. In haar woonplaats gebeurde dit zo vaak dat de groep werd weggestuurd. “En dus ging ik met mijn nicht naar Alblasserdam,” vertelt Riet. “We waren een paar keer heen en weer gefietst en juist toen we weer terug naar Ridderkerk wilden gaan, kwam Piet naast me rijden.” Waarom Piet dat deed? “Nou het was donker,” grapt de Alblasserdammer. Zijn vrouw vervolgt iets serieuzer: “Hij had een pak van dienst aan. Daar was ik gek op.”

Piet
Piet heeft na zijn trouwen, acht jaar lang bij de marine gewerkt. Daarna is hij bij het waterleidingbedrijf in Rotterdam gaan werken. Het liefst was Vercouteren bij de marine gebleven: “Ik hou van water en van varen. Het liefst voer ik met ruw weer en golven zo hoog als huizen. Dat vond en vind ik een machtig mooi gezicht. Helaas zijn er dingen voorgevallen, waardoor ik bij de marine weg ben gegaan. Maar de liefde voor water is gebleven.”

Riet
Vrouw Riet heeft tot aan haar trouwen in een naaiatelier gewerkt. Na haar trouwen moest zij hier stoppen, omdat ze was getrouwd. Zij heeft daarna de verzorging van haar kinderen op zich genomen. Verder had zij een aantal ‘werkhuizen’ waar ze wat mee bijverdiende.

De familie, bestaande uit de twee zoons Marco en Robert, schoondochter Miranda en de twee kleinkinderen Mitchel en Stacey, viert aanstaande zaterdag feest in Hotel Kinderdijk.

Stacey met de 'burgemeestersketting' om haar hals.