OUD-ALBLAS – In korenmolen ‘De Hoop’ aan het Oosteinde in Oud-Alblas is maandag 6 juni de bliksem ingeslagen. Diverse apparaten moesten het ontgelden. Molenaar Evert de Groot kwam er zonder kleerscheuren van af. Wel is hij enorm geschrokken van het voorval. “Ik was net even een plasje aan het doen en zag ineens een felle flits en hoorde vervolgens een verschrikkelijke klap. Toen ik ging kijken wat er aan de hand was, rook ik een schroeilucht in de kap en ik zag dat de lamp helemaal in gruzelementen op de grond lag.”

Hoe de bliksem in de dertig meter hoge korenmolen heeft kunnen inslaan weet De Groot niet. “Er zit een goede bliksemafleider op. Die is in januari van dit jaar nog helemaal nagekeken. Maar goed, toch is het gebeurd.”

Behalve de schrik, hield de molenaar er een kapotte telefoon, printer, weegschaal en televisie aan over.