ALBLASSERDAM – Een aantal bewoners uit de Van Lennepstraat in Alblasserdam is onaangenaam verrast door de visvereniging die een vooraanvraag voor het plaatsen van vijftig vissteigers heeft gedaan bij de gemeente. Dat wordt gesteld in een ingezonden brief aan de raadsleden van de gemeente Alblasserdam De te bouwen steigers zouden moeten verrijzen aan de Ponykade/Kortlandsche Kade; grenzend aan de achtertuin dus van de bewoners van de Van Lennepstraat.

De grootste zorgen maken de bewoners zich om de overlast. “De kade wordt nu gebruikt door wandelaars, vissers en in de zomermaanden door groepen jongeren. De vissteigers zullen als aanmeerpunt gaan dienen voor bootjes met jongeren met bijbehorende overlast (muziek, afval). Uiteraard gaan de steigers ook door niet-leden gebruikt worden voor allerlei doeleinden. Wij bewoners hebben geen enkel vertrouwen in handhaving van de gebruikersfunctie van de vissteigers. Want iedereen weet dat dit soort overlast voor de bewoners groot is, maar voor de handhavers laag op de prioriteitenlijst staat. Nu al wordt er volop buiten het geoorloofde seizoen gevist en niet gehandhaafd,” zo is in de brief te lezen.

Inbreuk op woongenot en privacy
Dat er vijf à zes keer per jaar een viswedstrijd wordt gehouden maken de bewoners zich niet zo’n zorgen om. “Ons bezwaar richt zich op de overlast die de vissteigers logischerwijs gaan veroorzaken. De vraag is of de recreatieve belangen van de vissers zwaarder wegen dan de belangen van de bewoners die hier al tientallen jaren wonen en leven. Naar onze mening wegen de belangen van ongeveer dertig gezinnen zwaarder en wordt door de beoogde bouw een onevenredige inbreuk op ons woongenot en privacy gedaan.”

Het is nog niet bekend of het bezwaar tegen de steigers gegrond verklaard wordt door de gemeente.