NIEUW-LEKKERLAND – Een 14-jarig meisje uit Nieuw-Lekkerland is zaterdagmiddag 4 juni ernstig gewond geraakt nadat zij met haar paard viel. Het ongeval gebeurd rond 12.20 uur ter hoogte van de kruising Zijdeweg/Middenpolderweg in Nieuw-Lekkerland. Een politiewoordvoerster vertelt: “Op een bepaald moment ging het paard onderuit, waardoor het meisje met haar hoofd op de grond terecht kwam. Zij liep daarbij ernstig hoofdletsel op.”

Een buurtbewoonster heeft, samen met enkele EHBO’ers het slachtoffer na haar val met een externe defibrillator gereanimeerd. Artsen van de traumahelikopter en ambulancepersoneel namen deze hulp enkele minuten later over. Door de reanimatie kon het meisje in ieder geval weer zelf ademen. Daarna is ze met spoed en onder begeleiding van een politiemotor, naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.