ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft de Stichting Wielercomité Alblasserdam de vergunning verleend om de proloog van de internationale Ster ZLM Toer 2011 te organiseren in Alblasserdam. Deze vindt plaats op woensdag 15 juni 2011. De proloog, een individuele tijdrit van 7 kilometer door Alblasserdam, start om 17.30 uur op het Raadhuisplein.

Wethouder Sjoerd Veerman heeft woensdag 1 juni de vergunning overhandigd aan de organisator van het evenement Peter van Breemen, voorzitter van de Stichting Wielercomité Alblasserdam. De gemeente en de stichting zijn verheugd dat dit evenement in Alblasserdam georganiseerd kan worden.

Parcours
Het parcours van de proloog begint op het Raadhuisplein en gaat via Cortgene, Blokweerweg, Van Eesterensingel, Waalsmondelaan (keerpunt), Van Eesterensingel, Blokweerweg, Oost-Kinderdijk, West-Kinderdijk, fabrieksterrein Mercon-Kloos (keerpunt), Oost-Kinderdijk en Cortgene, naar de finish bij de verkeerslichten aan de Haven. Op dinsdag 7 juni 2011 presenteert de Ster ZLM Toer de deelnemerslijst. 

Maatregelen
Op 15 juni wordt het parcours afgesloten voor het verkeer. Dat begint om 9.00 uur ’s morgens met de Haven, Cortgene en de wijk Alblasserwerf. ’s Middags worden ook de Oost- en West-Kinderdijk, de zijwegen daarvan, de Blokweerweg en Van Eesterensingel afgesloten. Na afloop van de wedstrijd, rond 20.30 uur, zijn alle wegen weer open.

Communicatie
De gemeente en de stichting hebben de afgelopen weken gesproken met allerlei betrokkenen en belanghebbenden, zoals bewoners, ondernemers, politie, brandweer en GHOR om de wielerronde succesvol te laten verlopen. Bewoners en bedrijven binnen en aan het parcours krijgen deze week een brief van de gemeente met alle informatie over de maatregelen.