ALBLASSERDAM – De heer J.W. Zuijderhoudt heeft woensdagmiddag 1 juni een Koninklijke Onderscheiding opgespeld gekregen door burgemeester Bert Blase. Dit gebeurde in de tuin bij zijn woning aan de Kerkstraat in Alblasserdam. Bij aankomst van de burgemeester was er al een feest, omdat de Zuijderhoudt woensdag precies 35 jaar huisarts is. De feestvreugde nam daarom nog meer toe, nadat bleek dat de Alblasserdammer werd onderscheiden en zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen.

De heer Zuijderhoudt (62) is sinds 1976 huisarts in Alblasserdam. Hij wordt gezien als een huisarts met een zeer grote kennis van het vakgebied, die uiterst betrokken is bij zijn patiënten en hun omgeving. Ook was hij onder andere vele jaren werkzaam in de bedrijfsgeneeskunde bij een scheepswerf, was hij adviseur en geneesheer bij Huize de Waard/Waardenburgh en arts op het consultatiebureau in Alblasserdam.  Ook heeft hij vele jonge artsen opgeleid tot huisarts.

Daarnaast heeft de heer Zuijderhoudt zich ingezet voor het Rode Kruis, als docent EHBO op basisscholen en als medeoprichter en penningmeester van de Coöperatieve Huisartsenvereniging West-Alblasserwaard en omstreken.