ALBLASSERDAM – Op zaterdag 4 juni organiseert Stichting PraiseValley een Genezingsdienst waar Jan Zijlstra komt spreken. Jan Zijlstra is bekend van de vele genezingsdiensten die hij door heel Nederland leidt. Jeroen en Jonathan, studenten van een Bijbelschool organiseren het evenement als stageopdracht.

Jeroen: “Jonathan en ik zitten op de Bijbelschool van Evangelische gemeente Nehemia in Zwijndrecht. We moesten een stage lopen en kregen de mogelijkheid om onze stage te lopen bij Stichting PraiseValley. PraiseValley had de datum en de spreker van het evenement geregeld en wij mochten de rest doen.”

Jonathan: “Het is best veel werk om zo’n groot evenement te organiseren: we moesten voor posters, flyers, billboards, nazorgers, licht, geluid en nog veel meer zorgen. Dat maakt het wel erg leerzaam. Het belangrijkste vind ik zelf dat er veel mensen ontdekken hoeveel God van hen houdt. Ik heb daar zelf iets van mogen proeven en dat geluk wens ik iedereen toe.”

Jeroen en Jonathan hopen dat er op 4 juni ook veel zieke mensen zullen komen. “We geloven dat God van mensen houdt en dat Hij ons wil genezen… ondanks dat we Hem vaak links laten liggen. We hopen dat er ook 4 juni grote genezingswonderen gaan gebeuren. Misschien komt daar ook nog eens een artikel over in de krant!”

Jan Zijlstra heeft in de Alblasserwaard een aantal jaar geleden erg veel bekendheid gekregen nadat Janneke Vlot was genezen van posttraumatische dystrofie. Janneke Vlot zat in een rolstoel en iedere aanraking deed pijn. Tijdens een genezingsdienst van Jan Zijlstra werd zij wonderbaarlijk door Gods kracht genezen.

Een genezingsdienst verloopt meestal ongeveer als volgt: eerst wordt er gezamenlijk gezongen. Vervolgens vertelt Jan Zijlstra iets over Jezus en het evangelie. Na de preek worden er nog een aantal liederen gezongen worden. Vervolgens gaat Jan Zijlstra bidden voor de zieken. Op de website van PraiseValley (www.praisevalley.nl) staat een filmpje van hoe Jan Zijlstra voor Janneke Vlot bad en hoe zij vervolgens uit haar rolstoel opstond. Omdat het bidden erg lang duurt (soms tot na twaalf uur) is er op 4 juni een vrije uitloop voor degenen die naar huis willen.

Tijdens de dienst zullen ook verschillende mensen die eerder zijn genezen tijdens een genezingsdienst vertellen over hun genezing. Joke Scheurwater uit Dordrecht is één van hen. Ze had een hernia, spataders en veel last van bloedneuzen. Een ander is Daniël Peulen: Daniël had nog maar een half jaar te leven, de artsen gaven hem geen hoop meer, want alle aderen bij zijn hart waren versleten. Toen Daniël naar de genezingsdienst kwam, werd hij door de genezende kracht van God aangeraakt en geheel vernieuwd!

Shout 4 Joy vindt plaats op 4 juni in Sportcentrum Blokweer (Esdoornlaan 25, 2951 BE Alblasserdam). De toegang is gratis. Er zal wel worden gecollecteerd om de onkosten te dekken.