ALBLASSERDAM – Op het winderige sportpark Daalseweide ontbrak het geloof dat er in Maarssen door de geel-blauwen een punt was weg te halen. Na de rust wist het team van Christie van Wijk nog tot op 1 punt terug te komen maar binnen een kwartier was de wedstrijd toch gespeeld.

Met de harde wind dwars over het veld opende Bart de Wit uit een vrije bal de score. Via een strafworp kwam de lijstaanvoerder langszij en nam vervolgens de leiding over, die niet meer werd afgestaan. Na een benutte korte kans van Marcha van Es sloeg OVVO vervolgens een gaatje van 3 punten en ondanks dat de Kinderdijkers mee scoorden bleef het verschil tot aan de pauze 3 punten (10 – 7).

Kinderdijk begon goed aan de tweede helft en via Annemarie van As en Martijn Tuijtel werd het verschil teruggebracht op 10 – 9. Het vizier bij de dames Bolleboom en Koning stond op scherp en binnen een kwartier beslisten zij door ieder driemaal te scoren ( 17 – 12) de wedstrijd.

De geel-blauwen zetten nog één keer aan maar konden geen vuist maken om nog in de buurt van hun opponent te komen. Met o.a. 7 treffers van Martijn Roos werd uiteindelijk een 21 – 16 eindstand bereikt. Kinderdijk dat zo goed als veilig is zal er op gebrand zijn a.s. zaterdag  tegen het nog onderaanstaande Vriendenschaar de punten op Molenzicht te houden. OVVO speelt nog 2 finales tegen de degradatiekandidaten GKV en Meervogels. Als hieruit 3 punten worden gehaald dan kan de kampioensvlag in Maarssen worden gehesen.

Scores Kinderdijk: Martijn Tuijtel 4, Bart de Wit 4x, Wim den Hollander 3x,

Marcha van Es 2x, Annemarie van As 1x, Rianne Borse 1x, Janneke Roeland 1x.