ALBLASSERDAM – Op dinsdag 31 mei om 09.00 uur worden de scholieren van basisschool ‘t Nokkenwiel ontvangen door wethouder Sjoerd Veerman van Alblasserdam en heemraad de heer T. Kool van het Waterschap Rivierenland. Samen met Neptunus wacht bestuurders en leerlingen een spetterende start van het waterprogramma op de boot de Watervlo. Op dit educatieve schip kunnen leerlingen op interactieve manier kennismaken met de wereld van het water. Het schip de Watervlo ligt van dinsdag 31 mei 2011 tot en met donderdag 2 juni 2011 in de haven van Alblasserdam nabij Cultureel Centrum Landvast.

Openingstijden
Alle basisscholen in de Alblasserdam zijn uitgenodigd om tijdens schooltijden aan het programma op de Watervlo deel te nemen. Buiten de schooltijden om zijn ook andere belangstellenden van harte welkom op de Watervlo.

Bezoektijden voor algemeen publiek zijn:
woensdag 1 juni van 13.00 – 16.00 uur
donderdag 2 juni (Hemelvaartsdag) van 10.00 – 16.00 uur

Campagne Stroom
De Watervlo reist door Zuid-Holland in het kader van de campagne Stroom
(2011 – 2012). Dit is een samenwerkingsproject van gemeenten, waterschappen en provincie. Hierin werken 22 Zuid-Hollandse centra voor natuur- en milieueducatie (NME) samen aan een uniek aanbod. Zij bieden specifieke water- en energieprojecten aan, die een directe bijdrage leveren aan inzicht in de waterproblematiek: het behouden van ‘droge voeten, schoon water’ (waterveiligheid en waterkwaliteit), energiebesparing en een gezond binnenklimaat. De projecten zetten niet alleen in op bewustwording, maar vooral ook op duurzaam gedrag en concrete maatregelen. Daarmee kan een flinke winst behaald worden.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Duurzaamheidscentrum Weizigt via 078-7708200 of [email protected].

Deel dit bericht via...