ALBLASSERDAM – Samen met plaatselijke maatschappelijke instellingen houdt de Turkse gemeenschap op zaterdag 28 mei van 10.00 tot 19.00 uur open huis bij de moskee aan de Anjerstraat in Alblasserdam. De dag, waarbij veel culturele activiteiten plaatsvinden, is bedoeld voor iedereen en in het bijzonder voor mensen die de Turkse Gemeenschap nog niet kennen.

Tijdens de feestelijke gelegenheid treden Alblasserdamse rappers op. Daarnaast presenteren Waardenburgh, de Wereldwinkel, het jongerenopbouwwerk, de Zonnebloem en de jeugdgemeenteraad zichzelf en treden de meisjes van de Turkse volksdansgroep Esen Ruzgar op. Zij hebben onlangs een landelijke eerste prijs behaald. Ook de dansgroep Kol Basti, een gemengde Turkse dansgroep met kinderen en jongeren, zal een uitvoering verzorgen. Tussendoor worden lekkere hapjes gereserveerd. Voor de kinderen is een springkussen opgesteld.

“We hopen een leuke kennismaking te kunnen aanbieden met de Turkse cultuur en de maatschappelijke instellingen die zich presenteren. Alle ingrediënten voor een succesvolle dag zijn aanwezig. We willen graag mensen bij elkaar brengen,” aldus Orhan Yilmaz namens de Turkse Gemeenschap.