ALBLASSERDAM – De winkel van opticien Riens Gort in het Makado Center in Alblasserdam wordt twee keer zo groot. De brillenzaak wordt uitgebreid met het naastgelegen pand van de failliete elektronicazaak It’s. De winkel aan de Plantageweg, ook van Gort, wordt verhuurd of verkocht.

Gort liep al langer met uitbreidingsplannen: “Ik wilde al jaren naar links of naar rechts uitbreiden, maar er was nooit ruimte voor. Nu kreeg ik de kans om er honderd vierkante meter bij te nemen en dat heb ik gedaan.” Hierdoor is het oppervlak van de winkel in het Makado verdubbeld, echter, niet zijn zijn totaliteit. “De winkel aan de Plantageweg gaat dicht. Dat pand ga ik verhuren of verkopen. Aan wie weet ik nog niet, maar er zijn gegadigden. De winkeloppervlakte blijft dus uiteindelijk even groot, alleen worden de krachten gebundeld.”

De uitbreiding heeft volgens Riens veel voordelen: “We kunnen de modebrillen beter presenteren en er is extra aanleiding om nieuwe merken aan te bieden. Daarnaast kunnen we efficiënter werken en klanten sneller en beter helpen. We krijgen namelijk in plaats van twee, nu drie oogmeetruimtes.”

Het is de bedoeling dat op de laatste vrijdag van augustus de nieuwe winkel gereed is. Tot die tijd blijft de winkel op een paar dagen na, gewoon open.

Deze advertorial is deel vijf van de Makadoserie op deze site. De vorige verhalen gingen over de Schoenenreus, TerStal, Drogisterij DA Van Zessen en Primera Alblasserdam. De komende weken komen ook de andere ondernemers van het Makado aan het woord. Dit kan gaan over bijvoorbeeld een nieuw product of een nieuwsfeit.