ALBLASSERDAM – Brandweer Alblasserdam is maandagmiddag 23 mei met spoed uitgerukt naar een automatische brandmelding in de Wilhelminaflat achter de Alblashof. Daar aangekomen bleek het een loos alarm te zijn, dat vermoedelijk werd veroorzaakt door een defect in het meldsysteem. Niet veel later werd de brandweer nogmaals opgepiept, omdat er een koe in een sloot langs het Boerenpad in Alblasserdam lag. Echter, voordat de vrijwilligers de kazerne hadden bereikt, had de boer het dier er al met een eigen voertuig gehaald en was de hulp van de brandweer niet meer nodig.

Aan het einde van de middag ontstond een kleine bermbrand langs de A15 bij Alblasserdam. Hiervoor werden de brandweerlieden van Hendrik-Ido-Ambacht opgeroepen. Zij hebben het kleine brandje met wat water geblust.

’s Avonds heeft het Alblasserdamse brandweerkorps een echtuitziende oefening gehouden op de dijk tussen Alblasserdam en Papendrecht. Dergelijke oefeningen worden om de zes weken gehouden.

Deze koe belandde in de sloot, maar kon snel worden gered door een boer.

De bermbrand bij Alblasserdam werd geblust door brandweer Hendrik-Ido-Ambacht.

De oefening van brandweer Alblasserdam zag er erg realistisch uit.