ALBLASSERDAM – Het korfbaloctet van trainer/coach Christie van Wijk deed goede zaken op Sportpark Molenzicht in Alblasserdam door revanche te nemen voor de eerder geleden nederlaag tegen Meervogels uit Zoetermeer. Door deze 17 -12 overwinning is het vrijwel zeker dat de geel/blauwen ook volgend seizoen uit zullen komen in de Hoofdklasse.

Het verschil met de Vogels bedroeg voor aanvang van de wedstrijd 1 punt. Het was dan ook duidelijk dat beide teams gebrand waren op een overwinning om uit de gevarenzone te blijven. De gasten uit Zoetermeer kwamen al snel tot scoren maar Steven de Graaf bracht de score voor zijn team in de 3e minuut op gang. Kinderdijk keek vervolgens nog één keer tegen een achterstand aan en nam het initiatief.

De geel-blauwen liepen in een goede fase uit naar 7 – 4 waarna de Vogels terug kwamen tot 7 – 6. Van Wijk hield haar team bij de les met als gevolg dat bij een stand van 10 – 7 de kleedkamer werd opgezocht. Meervogels begon goed aan het tweede bedrijf en bracht het verschil in korte tijd terug tot één punt. De Molenzichtbewoners werden op tijd wakker geschud en begonnen aan een sterke periode. Wim den Hollander bracht vanuit een strafworp de trein op gang waarna Marcha van Es met twee treffers haar team een belangrijke zet naar de uiteindelijke overwinning gaf. Bart de Wit maakte halverwege deel II het verschil op 5 punten waarna de wedstrijd eigenlijk al was gespeeld. De geel-blauwen speelden sterk maar vergaten na goed opgezette combinaties ruimer afstand te nemen. Een trio korte kansen werd niet benut en De Vogels hadden zich inmiddels al bij de nederlaag neergelegd.

De winnende coach was tevreden over de geleverde prestatie van haar team. Meervogels moet je niet de kans geven enkele punten uit te lopen want dan loop je achter de feiten aan. We hebben prima gespeeld en volgende week gaan we bij koploper OVVO/De Kroon in Maarssen onbevangen de strijd aan.

 Scores Kinderdijk: Martijn Tuijtel 5x, Marcha van Es 4x, Wim den Hollander 3x, Bart de Wit 3x, Steven de Graaf 1x, Rianne Borsje 1x.