ALBLASSERDAM – Meer dan tachtig verstandelijk beperkten hebben zaterdag 21 mei een fantastische dag beleefd als bijrijder uit één van de zeventig claxonerende trucks die door de Alblasserwaard reden. Rond half elf ’s ochtends gaf burgemeester Bert Blase van Alblasserdam het startschot, waarna de indrukwekkende truckerstocht op gang kwam. Overal langs de route stonden zwaaiende mensen en ook het weer werkte erg goed mee. De stoet mocht overal toeterend voorbij behalve in de gemeente Giessenlanden. Daar was een claxonneerverbod ingesteld.

Volgens Klaas den Besten, president van de organiserend Lionsclub Alblasserwaard Souburgh was de negende truckerstocht één groot succes. “Het weer werkte goed mee en alles is goed verlopen.” De enige kleine domper was volgens hem het claxonneerverbod in Giessenlanden: “Mensen verwachten geen zwijgende trucks op zo’n feestelijke dag.” Het verbod was nodig omdat andere jaren de koeien van slag raakten door het lawaai. “We hebben er wel begrip voor, maar we willen ook graag toeteren,” aldus Den Besten.

Bij de finish op het terrein van Maat Transport in Alblasserdam kregen alle chauffeurs en bijrijders een presentje die werd gesponsord door een aantal bedrijven.

http://www.youtube.com/watch?v=MWRmWTLsCLI

Foto1 is gemaakt door Rick Wolterink uit Alblasserdam. Heeft u ook foto’s van de tocht? Stuur deze dan op naar info@alblasserdamsnieuws.nl.