ALBLASSERDAM – Tijdens het elfde minibedrijventoernooi ten behoeve van Metakids op Sportpark Souburgh werd afgelopen zaterdag, na telling van de collectebussen een recordbedrag van €12.114,- ingezameld. Organisatoren Frank Bosch en Koos de Lange spreken van een topdag.

 “We hadden een recordaantal deelnemende teams en daarnaast nog een recordaantal sponsoren”, aldus Bosch. In totaal voetbalden 24 ploegen voor het goede doel en werden er nog eens 36 sponsoren gevonden, welke te vinden zijn op de site www.minibedrijventoernooi.nl. Geholpen door het lekkere weer bleek de sfeer op deze zaterdag geweldig. De volwassenen speelden een vriendschappelijk toernooitje en de aanwezige kinderen konden zich uitleven op diverse springkussens. Een barbecue zorgde voor de afsluiting.

Om de aandacht op Metakids te vestigen, het goede doel dat zich inzet tegen stofwisselingsziekten, werd de deelnemers en bezoekers een hartverscheurend en indrukwekkend filmpje voorgeschoteld. Daarin vertelde een vader over zijn kind, waaraan in beginsel niets vreemds was te zien. Toch moest de vader uitleggen aan zijn andere kinderen dat de ontwikkeling van hun broertje steeds verder achteruit zal gaan en dat de jongen uiteindelijk zou eindigen in een rolstoel. In de anders zo luidruchtige kantine van voetbalvereniging Alblasserdam had men op dat moment een speld kunnen horen vallen.

“Per jaar worden er achthonderd kinderen geboren met een stofwisselingsziekte”, vertelt Bosch. “Zeventig procent hiervan behaalt de volwassen leeftijd niet. Er is hier echter te weinig aandacht voor. Wij onderschrijven de slogan van Metakids: ‘Kansloos bestaat niet’. Daarom zullen wij ons hiervoor blijven inzetten. Ouders van gezonde kinderen hebben veel wensen, maar ouders van zieke kinderen hebben slechts één wens.”

Kijk voor meer informatie over de strijd tegen stofwisselingsziekte op www.metakids.nl. Op het rekeningnummer 1122002 kan men geld overmaken ten behoeve van deze stichting.