ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse IJsclub organiseert zaterdag 21 mei een skeelerstempeltocht voor de groepen drie tot en met acht van de basisscholen. De SNS Bank sponsort ieder kind voor elke gereden kilometer met vijftig eurocent. Dit bedrag komt ten goede aan de school, die daarvoor leuke dingen kan organiseren voor de kinderen. Per kind kan maximaal vijf euro worden verdiend. Deelname aan de tocht is gratis. Het parcours is te vinden bij de clubgebouw van de ijsclub tussen de Kortlandse Brug en de Witte Molen. Elke deelnemer ontvangt na afloop een skatediploma, met daarop de gereden afstand.

Programma: van 10.00 tot 11.15 uur skeeleren de groepen drie tot en met vijf. Van 11.15 tot 12.15 uur de groepen zes tot en met acht en van 12.15 tot 13.15 uur vindt de 10-kilometertocht plaats voor de doorzetters uit de hoogste groepen.