ALBLASSERDAM – Afgelopen Vrijdag en Zaterdag zijn bij Scouting Alblasserdam de regionale scouting wedstrijden gehouden. De deelnemers aan deze wedstrijd zijn teams van jongens en meiden van elf tot vijftien jaar van de scouting groepen uit de regio “Rond de Biesbosch”, en het thema van dit jaar was “weerwolven van Wakkerdam”. Het startpunt van de wedstrijden was vrijdagavond op het grasveld achter de skatebaan aan de Roemer Visscherstraat.

Na een startspel gingen de groepen één voor één op weg door Alblasserdam op weg langs verschillende punten in het dorp, waarbij zij moesten proberen alle weerwolven die de straten doorzochten te vermijden. Bij aankomst op het eindpunt volgde na de themaopening een korte spooktocht naar het clubhuis aan de Savornin Lohmanweg, waar na aankomst op het terrein de tenten werden opgebouwd. Met veertien groepen was het een gezellige drukte op het veld, en aan het eind van de avond had iedere groep een tent opgezet om in te slapen.

Na een lange avond en een korte nacht werd het programma op zaterdagochtend hervat met een wandeling door het dorp waarbij de route werd bepaald aan de hand van diverse tochttechnieken. Het middagprogramma omvatte een postenspel waarbij de scouts getest werden op hun algemene (scouting)kennis. Het weer liet niets te wensen over, en dus kon na het middagspel begonnen worden met het koken van de maaltijd, op een door de scouts gestookt houtvuur. Met de maaltijd achter de kiezen was het alweer tijd om op te ruimen, waarbij de laatste punten verdient konden worden, en dat bleek een sterke motivatie.

Voor het vertrek naar huis werd de uitslag bekend gemaakt door wethouder Veerman, die namens de burgemeester aanwezig was. Hij maakte bekend dat de wedstrijden gewonnen zijn door de meiden van Scouting Alblasserdam, die zich zo plaatsten voor de Landelijke Scouting Wedstrijden in Baarn. Ook de jongens van scouting Alblasserdam zijn met hun tweede plaats zeker van deelname aan de LSW. Al met al kijkt de organisatie samen met alle deelnemers terug op een geslaagde wedstrijd, en zien ze uit naar de volgende.

Deel dit bericht via...