ALBLASSERDAM – Het nieuwe familiemodebedrijf TerStal in het Makado Center in Alblasserdam dat deze week is geopend, doet goede zaken. Volgens filiaalmanager Anja Jansen was het vanaf de opening al ontzettend druk. En de winkel valt in de smaak: “Alle klanten zijn erg enthousiast,” vertelt Jansen. Vooral de veelzijdigheid wordt volgens haar gewaardeerd. “We hebben een breder en modieuzer assortiment dan dat we hadden toen Hans Textiel hier nog zat en de kwaliteit van de kleding is beter. Hierdoor is de prijs wel iets hoger.”

Voor de werknemers van Hans Textiel waren de afgelopen maanden erg spannend en soms wat frustrerend. Lange tijd verkeerden zij in onzekerheid over hun baan. De hamvraag daarbij was: ‘Zou de volgende winkelketen het ‘Hanspersoneel’ overnemen?’. Dit antwoord werd uiteindelijk, tot grote vreugde van de werknemers met ‘ja’ beantwoord. “En we waren maar wat blij dat Nelson Schoenen niet in dit pand kwam. Wij hebben verstand van textiel, niet van schoenen,” aldus de filiaalmanager die ruim 31 jaar voor Hans Textiel werkte.

Bevoorrading
Op deze site bleek uit reacties dat de bevoorrading van de winkel vorige week zaterdag voor enige ergernis had gezorgd. Volgens Jansen klopt het dat het wat langer dan normaal duurde: “De hele winkel moest worden vol gezet. We zijn dus wat langer bezig geweest dan normaal, maar dat was eenmalig. Voortaan is het maar tien minuutjes per week dat de vrachtwagen er staat om te laden en te lossen.”

TerStal heeft inmiddels 190 filialen in Nederland. Het bedrijf is vooral de laatste tijd snel gegroeid door overnames van Hans Textiel-winkels. De prijsvechter verkoopt allerlei soorten kleding voor volwassenen en kinderen.

Deze advertorial is deel drie van de Makadoserie op deze site. Het vorige verhaal ging over Drogisterij DA Van Zessen. De komende weken komen ook de andere ondernemers van het Makado aan het woord. Dit kan gaan over bijvoorbeeld een nieuw product of een nieuwsfeit.