ALBLASSERDAM – Een lesauto met daarin een rijinstructeur en een leerlinge is vrijdagochtend 13 mei over de kop geslagen. De auto kwam vanaf de Alblasserdamse brug en ging na de verkeerslichten linksaf richting Hendrik-Ido-Ambacht. Daar vergiste de 36-jarige leerling zich in de pedalen. “Ik zei tegen haar dat ze moest remmen, omdat ze een beetje te snel reed. Maar in plaats van de rem in te drukken, gaf ze gas,” vertelt de Dordtse rijinstructeur Fathl Ahmad.

Het gevolg van de vergissing was dat de auto een stoeprand raakte, tegen een verkeerslicht reed en daarna over de kop sloeg. De rijinstructeur liep wat lichte verwondingen aan zijn hand op. Een ambulance bracht de leerlinge voor controle naar het ziekenhuis. Ze klaagde over pijn aan onder andere haar nek. Gelukkig viel het mee en heeft de vrouw vooralsnog alleen spierpijn. Ze mocht na controle daarom ook het ziekenhuis verlaten.

De leerlinge, die liever anoniem blijft, heeft afgelopen weekeinde laten weten ‘een beetje van de kaart’ te zijn door het ongeval. “Ik weet wel dat het gebeurd is, maar niet meer hoe. Het moment kan ik me niet meer herinneren. Door het ongeval valt het letsel mee, maar ik heb wel last van mijn nek en ik heb hoofdpijn.”

En of de vrouw nog verder gaat met lessen? “Ja, ik wil wel mijn rijbewijs halen, maar ik stop er tijdelijk mee, zodat ik het kan verwerken. Misschien dat ik over een paar weekjes weer verder ga.” De Ambachtse gelooft overigens niet dat het ongeval iets met vrijdag de dertiende te maken heeft. Ze houdt het op een ongeval dat elke dag had kunnen gebeuren.

Deel dit bericht via...