OUD-ALBLAS – In een houten vakantiehuis aan de Kooiwijk in Oud-Alblas heeft dinsdagochtend 10 mei een uitslaande brand gewoed. De brand ontstond rond 10.45 uur vermoedelijk in de keuken van de woning en werd ontdekt door een buurman. “Ik hoorde allemaal geknetter; net of er hout werd gebroken. Daarna zag ik rook uit het raam komen en heb ik de brandweer gebeld,” vertelde de man. In eerste instantie bestond het vermoeden dat John Reichwein, eigenaar van de woning, nog in het brandende huis was. Dit kon echter na telefonisch contact met de Papendrechter snel worden uitgesloten.

Hoewel de brandweer alles uit de kast trok om de brand onder controle te krijgen, moest Reichwein vanaf een grasveldje naast het huis, toezien hoe een groot deel van zijn tweede woning in vlammen opging. De bevelvoerder van de brandweer vermoedt dat de brand, die na anderhalf uur bluswerk onder controle was, is ontstaan na kortsluiting in de koelkast. “Maar helemaal zeker zullen we het waarschijnlijk nooit weten,” aldus Wim Erkelens namens de politie.

Reichwein acht het goed mogelijk dat kortsluiting de oorzaak is: “Er was in ieder geval niemand in huis, toen de brand ontstond. Het zou kunnen dat iemand zondag vergeten is de stekker uit de vriezer te halen. Die haal ik er zelf normaal gesproken altijd uit,” aldus de gedupeerde man. Een vertegenwoordiger van de verzekering heeft dezelfde dag nog de schade opgenomen. De woning is voorlopig onbewoonbaar